Restauracje Sphinx startują z nową ofertą kaw sezonowych „Caffè Italiano”. Klienci mają do wyboru trzy smakowe kawy - caffè bianco, cappuccino dolce i espresso affogato, wszystkie na bazie kawy palonej we włoskiej palarni Julius Meinl Italia. Nowa oferta kaw obowiązuje we wszystkich restauracjach Sphinx do 10 grudnia br.
- W restauracjach Sphinx serwujemy kawę paloną wyłącznie we włoskiej palarni Julius Meinl Italia. Dzięki ciemnemu, włoskiemu paleniu uzyskujemy intensywne espresso, które doskonale sprawdza się w różnych kompozycjach smakowych. Tym razem proponujemy naszym gościom trzy wyjątkowe wersje smakowe lubianych kaw latte, cappuccino i espresso - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.
Jedną z pojawiających się nowości jest caffè bianco czyli kawa latte z białą czekoladą i puszystą bitą śmietaną, serwowana w wysokiej szklance. Ciekawą propozycją jest też cappuccino dolce – klasyczne cappuccino z naturalnym miodem i cynamonem, podawane z włoskim ciasteczkiem cantuccini z dodatkiem migdałów. W ofercie znalazło się również aromatyczne espresso affogato z zanurzoną w nim gałką lodów Movenpick o wybranym smaku.