Pięć orzeźwiających dań pojawiło się w restauracjach Chłopskie Jadło w ramach nowej wiosennej oferty „Szef kuchni poleca”. Lekka polędwiczka, szparagi z chipsami z boczku i jajkiem, zupa szczawiowa, soczewica z kozim serem, a także placki ziemniaczane ze szpinakiem, to najnowsze propozycje sezonowego menu. Z napojów restauracje polecają kruszon oraz chłodzącą lemoniadę. Dania z nowej wkładki można zamówić we wszystkich lokalach Chłopskie Jadło do 13 czerwca br.
- Zmieniająca się pora roku i pogoda zainspirowała nas do stworzenia propozycji orzeźwiających dań, w których nie brakuje zdrowych i smacznych sezonowych warzyw, jak chociażby szparagów, szpinaku czy rzodkiewki. Wspaniale się komponują z innymi produktami tworząc aromatyczne dania zachwycające swoim smakiem. Serdecznie zapraszamy do restauracji Chłopskie Jadło i spróbowania naszych najnowszych wiosennych propozycji - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.
W sezonowej wkładce „Szef kuchni poleca” znalazła się pieczona polędwiczka wieprzowa, przyprawiona tymiankiem, serwowana z surówką z rzodkiewki i szczypiorku, młodymi ziemniakami z koperkiem oraz sosem szczawiowym. Na uwagę zasługują również szparagi z jajkiem w koszulce, z sosem holenderskim i chipsami z boczku. Miłośników placków ziemniaczanych zachwycą swoim smakiem placki Macieja ze szpinakiem podawane ze śmietaną. Z myślą o wegetarianach przygotowano natomiast soczewicę z kozim serem, cukinią, pomidorami i cebulą, która jest serwowana razem z surówką z białej kapusty i sosem do wyboru. Dostępna jest również wersja tego dania z kurczakiem zamiast koziego sera. Klienci mogą też zamówić tradycyjną zupę szczawiową z ziemniakami i śmietaną oraz jajkiem. Do picia restauracje Chłopskie Jadło polecają z kolei kruszon,, czyli orzeźwiający napój na bazie wina, z dodatkiem nalewki pigwowej, soków owocowych, mięty i jabłek oraz lemoniadę cytrynową ze świeżą miętą.