Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło, uruchamia 27 czerwca dwie nowe restauracje Sphinx - w Zduńskiej Woli i Książu Wielkim. Lokale działają na zasadzie franczyzy i są to pierwsze restauracje sieci otwierane w tych miejscowościach. W pierwszym półroczu 2012 r. pod szyldem Sphinx powstało łącznie 7 nowych restauracji.
Sphinx w podłódzkiej Zduńskiej Woli mieści się przy ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego i wraz z zapleczem oraz częścią konsumpcyjną zajmuje 200 metrów kwadratowych. Wewnątrz restauracji znajduje się ponad 60 miejsc przy stolikach, ponadto do dyspozycji klientów jest 80 miejsc w ogródku. Nowym elementem wystroju wnętrz jest wbudowana w ścianę beczka, z której goście mogą sobie samodzielnie nalać piwa. Z kolei Sphinx w Książu Wielkim działa w Małopolsce tuż przy drodze krajowej nr 7. Znajduje się tam ok. 95 metrów kwadratowych sali konsumpcyjnej z 18 stolikami na blisko 60 miejsc.
- Otwierając nowe lokale w Zduńskiej Woli i Książu Wielkim poszerzamy zasięg naszej sieci o kolejne polskie miejscowości. Zgodnie z założeniami w pierwszej połowie roku uruchomiliśmy siedem nowych restauracji Sphinx. Powstały one zarówno w dużych miastach, których mieszkańcy doskonale znają już naszą sieć, jak również w mniejszych miejscowościach, gdzie Sphinx pojawił się po raz pierwszy. Liczymy, że nowe lokale i nasza kulinarna oferta szybko zyskają popularność również w Zduńskiej Woli i Książu Wielkim - mówi Mariola Krawiec-Rzeszotek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.
W menu restauracji Sphinx nie zabraknie kultowej shoarmy, wyśmienitych steków, makaronów z aromatycznymi sosami, czy też zestawów mięs i ryb z mieszanką warzyw na ciepło oraz lekkich sałat.