Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadzi w tym roku do menu sześć ofert sezonowych pod hasłem „Odkrywaj nasze nowości!”. Co półtora miesiąca będą pojawiać się w lokalach w całej Polsce wkładki z nowymi potrawami. W ramach pierwszej propozycji „Nowości i lekkie pyszności” oferowanych jest pięć dań, w tym szaszłyki, grillowany kurczak, stek, zupa krem i bukiet sałat. Wiosenna wkładka jest dostępna w restauracjach Sphinx od 20 marca do 14 maja.
- W tym roku przygotowujemy dla naszych klientów wiele nowych atrakcji kulinarnych. Kalendarz Kulinarny Sphinxa na 2014 obejmuje sześć propozycji wkładek sezonowych. Planując poszczególne dania w kolejnych odsłonach oferty bierzemy pod uwagę zarówno pory roku i charakterystyczne dla nich smaki, aktualne trendy, jak również preferencje naszych klientów. Liczymy, że nasi goście z chęcią będą sięgać po obecne nowości, a w kolejnych miesiącach skuszą się na propozycje inspirowane latem, jesienią i zimą - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.
Klienci restauracji Sphinx w nowej propozycji sezonowej znajdą smaczne potrawy. Miłośnicy zup mogą zamówić Krem brokułowy” z dodatkiem płatków migdałowych. W ofercie jest również „Bukiet sałat z gruszką” - kompozycja chrupiących sałat z rukolą, gruszką oraz serem pleśniowym, posypana orzechami włoskimi i prażonym słonecznikiem z sosem cytrynowo-miodowym, a także „Kurczę z kieszonką” – delikatna grillowana pierś z kurczaka z brokułowo – serowym nadzieniem, podawana z bukietem gotowanych warzyw oraz delikatnym sosem tzatziki. Ponadto goście restauracji Sphinx mogą skosztować „Satay” – szaszłyków z delikatnego kurczaka marynowanego w sosie teriyaki, podawanych z sosem słodkie chilli. Wiosenna wkładka zawiera też „Stek urugwajski”, czyli wołowy stek z urugwajskiego hereforda podawany z sosem z czerwonego wina oraz z sałatką wegetariańską. Do dań „Kurczę z kieszonką” oraz „Stek urugwajski” można dokupić chrupiące półksiężyce z ziołami lub ryż, a także zamienić za dodatkową opłatą warzywa na „Bukiet sałat z gruszką”.