Sandacz z salsefią, kaczka w pomarańczach czy grzanki bacy - to wybrane propozycje z sześciu dań restauracji Sphinx zawartych w nowej wkładce do menu „Bohaterowie zimy”. Z oferty inspirowanej sezonowymi produktami można skorzystać do 24 lutego.
We wkładce ”Bohaterowie zimy” znalazł się sandacz podawany z wyjątkową w smaku salsefią oraz sosem winno-porowym. Można też zamówić kaczkę w sosie pomarańczowym, serwowaną z kapustą modrą i chrupiącymi plackami rösti. Ponadto dostępny jest soczysty stek z rostbefu z polskiej wołowiny, podawany z pieczonym ziemniakiem z masłem czosnkowym oraz pikantnym sosem z pomidorów. W sezonowej karcie dań znajdują się także grzanki bacy stanowiące smaczne połączenie sera wędzonego, bekonu, żurawiny i pieczywa. Nie zabrakło też aromatycznego kremu zimowego z imbirem oraz cebulowych krążków z sosem do wyboru. Dodatkowo w ofercie pojawia się grzane wino z pomarańczą i goździkami.
- Klienci naszych restauracji chętnie wybierają potrawy przygotowane ze składników charakterystycznych dla danej pory roku. Stąd dużą popularnością cieszą się dania z sezonowych wkładek do menu. Tym razem postanowiliśmy zapoznać naszych gości z bardzo smacznym i zdrowym, ale i nieco zapomnianym warzywem jakim jest salsefia. Z kolei miłośników steków, a tych przybywa w naszych restauracjach, zapraszamy do spróbowania wyśmienitej polskiej wołowiny. Sezonowe propozycje z najnowszej oferty z pewnością doskonale rozgrzeją i dodadzą energii w zimowe dni - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.